Bokashi kompostér přináší jednoduchý způsob, jak kompostovat doma.
Jak to funguje?
Bokashi kompostér využívá metodu anaerobní fermentace, tedy kvašení bez přístupu vzduchu. Díky tomu nedochází k hnilobě a odpad neprodukuje nepříjemný zápach.
Do nádoby Bokashi kompostéru vkládáte běžné organické zbytky, jako jsou odřezky od ovoce a zeleniny, kávová sedlina, čajové lístky nebo skořápky od vajec. K odpadu přisypáváte Bokashi směs s bakteriemi, která je součástí balení a obsahuje speciální mikroorganismy. Tyto mikroorganismy rozloží organický odpad na humus a Bokashi čaj.
Co z něj získáte?
Po 2-4 týdnech získáte Bokashi hmotu, která je výborným přírodním hnojivem. Bokashi čaj můžete použít jako hnojivo pro květiny nebo jako přírodní čistič odpadu.
Výhody kompostéru:
- Snadná obsluha - Bokashi kompostér je velmi jednoduchý na používání. Stačí do něj vkládat organické zbytky a pravidelně přisypávat Bokashi směs.
- Žádný zápach - Díky anaerobní fermentaci nedochází k hnilobě a odpad neprodukuje nepříjemný zápach, proto je vhodný na umístění v kuchyni.
- Výborné hnojivo - Bokashi hmota je výborným přírodním hnojivem, které obohatí půdu o živiny.
Rozměry: 35x24x25,7 (vxšxh)
Hmotnost: 3,08 kg
Objem nádoby na odpad: 10,6 l
Objem nádobky na tekutinu: 0,25 l
Bokashi - návod, jak kompostovat
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.